VINS DE PRIMAVERA!

VINS DE PRIMAVERA!

Quan el sol comença a espetegar les pedres i no encens l’aire condicionat perquè no toca,  vol dir que la primavera ja és aquí. Toca tastar vins que corrin com una tempesta d’abril o que siguin frescos com els capvespres de maig. No tant sols la calor ens marca l’estructura del vi sinó que una certa astènia primaveral ens obliga a no forçar en excés els nostres sentits i deixar-nos caure en un gaudi immaterial.
Fugirem de les ampul·lositats de nassos carregats de pomes i prunes vermelles i ens casarem amb les Clàudies i les cireretes d’arboç. Aparcarem a la nevera de vins les criances llargues com un discurs d’en Fidel i buscar les fruites directes del cap de la Carmen Miranda. Redescobrirem els nostres meravellosos escumosos i trencant promeses  de revetlles passades ens farem fidels de les seves bombolles psicodèliques


I els rosats?

Figues d’un altre paner. Només passar la frontera aquests vins són els protagonistes de les terrasses de març a octubre a la que el sol fa la viu-viu. En canvi nosaltres els tenim deixats de la mà de Déu . Potser ja va sent hora que els donem una oportunitat i que tornem a notar el caramel de fresa-nata i el gust de la taronja sanguina.
No deixem morir els rosats. Ells ens necessiten!
Després ja vindrà l’estiu , però això és una altra història…