Les tendències dels vins negres

Les tendències dels vins negres

Les modes o tendències estan bé; però, alguns grisos no estan tan malament.

Us presentem el nou blog d’Entrevins on us anirem explicant les tendències del mercat vinícola. Tendències que, encara que no us sembli, els vins també estan subjectes a la moda. Totes les bodegues volen vendre el seus productes i van adaptant els vins al gust del consumidor…o són els consumidors que s’adapten al gust dels vins. L’eterna pregunta. Els crítics de vins marquen la tendència; o només observen la realitat i l’expliquen en els seus articles o post.

En aquest calaix de sastre, explicarem “ coses” com diria algun polític actual.. coses que us puguin interessar. Per això, estem oberts a idees que ens pugueu enviar per terra, mar, aire;  però, sobretot, per les xarxes.

Avui parlem dels vins negres. Si recordeu com eren els negres, en general,  de fa deu anys i els compareu amb els actuals, veureu una diferència abismal.
Els vins que sortien ben puntuats a les guies  eren “poderosos” per no dir que eren durs com una pedra. Vins, que ens els posàvem a la boca, i ens  quedava tota seca per culpa dels tanins. Vins híper-estructurats produïts amb una màxima extracció de la pell i envellits en barriques noves de trinca. Vins que eren interessant pel tast; però que eres incapaç d’acabar-te l’ampolla.

Encara que sembli mentida, les coses canvien. Encara trobem vins d’aquest estil; però la tendència és anar cap a la suavitat. Igual que la història i l’economia, puja i baixa; desprès d’una època de contundència ara venen moments de suavitat.

Els vins d’ara ( els més puntuats) son més suaus i elegants que cerquen la subtilesa. Vins on no domina tant la fusta i domina la fruita del raïm. Vins que passen més lleugers a la boca. Vins, que sense que ens adonem, les ampolles aniran caient una darrera l’altra.

Quin problema podem trobar ara? Que hi ha vins que , de vegades, son tan, tan, tan subtils que semblen aigualits. Evident que es beuen molt fàcil però perden tot el seu caràcter.

En conclusió, les modes o tendències estan bé; però, alguns grisos no estan tan malament.