Fideuada vegetal del Gat Blau

gat-blau-recepta-equip

Hi ha coses a la vida supèrflues i prescindibles. En canvi n’hi ha d’altres que tot i ser simples i quotidianes ens ajuden a ser i estar millor cada dia. En Pere i la Jo i tota la gent del Gat Blau ens donen cada dia la pèndola de la felicitat

Per aquesta primera recepta ens proposen una increïble fideuada vegetal

Ingredients per a 4 persones

¼ de bròquil
¼ de coliflor
3 pastanagues
¾ de brou vegetal
250 g de fideus de cabell d’Àngel
50 gr d’ametlles salades
Julivert
Sal

Per a l’allioli:
1 remolatxa
1 rovell d’ou
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre

Poseu en una safata que pugui anar al forn els fideus de cabell d’Àngel (una llauna de les típiques per a cargols és ideal). Tireu-hi per sobre un bon raig d’oli d’oliva verge extra.Torreu al forn els fideus de cabell d’Àngel. Han de quedar de color marró. Escampeu-hi per sobre les verdures, crues, tallades petites: el bròquil, la coliflor i la pastanaga. Aboqueu al conjunt el brou vegetal. Poseu-hi per damunt julivert i ametlles torrades, trossejades petites.

Fiqueu-ho de nou al forn durant 15 minuts a 180º.

Quan el tragueu, tireu-hi un raig d’oli d’oliva verge extra i un pessic de sal.

Allioli de remolatxa
Per acabar la fideuà, res millor que un allioli. Bulliu la remolatxa una mitja hora ( depenent del mida) Quan ja estigui cuita, poseu-hi sal, pebre, el rovell d’ou i oli d’oliva verge extra. Bateu-ho tot amb una
batedora fins que us quedi la textura tí­pica d’allioli. Ja estarà  llest per abocar al damunt de la fideuà vegetal.

Per fer el brou vegetal
Porro
Ceba
Col
Xirivia

Bulliu tots els ingredients amb aigua mineral durant 30 minuts. Coleu-lo. I ja estarà  llest.

Com el maridem?

Medol Blanc

Per acompanyar beurem un Mòdol blanc 2015 sense sulfits.
Pur nas de pera al vi i cremositat en boca, perfecte per enamorar els gustos Crunchi dels vegetals.
Pura emoció.

Restaurant Gat Blau
Cuina sostenible i saludable. Ingredients de proximitat, de temporada, ecològics i de comerç just.
C/ Comte Borrell, 122
08015 Barcelona
T. 93 325 61 99
contacte@gatblaurestaurant.com

fideua-gat-blau